Uczymy się i doskonalimy umiejętności – udział klasy 2B w warsztatach cukierniczych i pieczenia pizzy włoskiej.
Cieszymy się , że mogliśmy odebrać nagrodę dla całej klasy i zwiedzić Muzeum Lizaka w Jaśle. Poznaliśmy historię cukiernictwa , dotykaliśmy „kosmicznych” maszyn i eksperymentowaliśmy poznając aromaty. Obserwowaliśmy też proces przygotowywania masy lizakowej, wybieraliśmy barwniki i aromaty smakowe i wykonywaliśmy samodzielnie lizaki w różnych kształtach. Pięknie pakowaliśmy i podziwialiśmy cudeńka naszych kolegów. Radości było co niemiara.
Kolejną częścią wycieczki były warsztaty przygotowywania pizzy włoskiej. „Głodomorki” z 2B samodzielnie pod czujnym okiem Mistrza Pizzy tworzyli bogate w składniki pizze, chętnie odpowiadając na zagadki. Super wypieczone w oryginalnym piecu na drewno- pizze- konsumowaliśmy rozmawiając o wrażeniach. Wesołym i rozśpiewanym busikiem wróciliśmy do szkoły.
Oto fotorelacja: